Authors
Advisor(s)
Abstract(s)
Este relatório descreve competências e experiências adquiridas, tanto académicas como profissionais na área da indústria alimentar ao longo de treze anos, com o objetivo de obtenção do grau de mestre.
Um forte interesse pessoal na influência da alimentação na sociedade resultou nesta carreira, participando assim através desta área.
Da formação académica consta uma licenciatura bietápica, em Engenharia Agroalimentar, ramo Qualidade Alimentar. Para além desta valiosa componente, tem havido também a participação em diversas formações ao longo dos anos.
O interesse pessoal e profissional pela área do pescado destacou-se, vindo a afirmar-se como interesse principal. Uma das maiores contribuições para tal, foi o período de trabalho no controlo da qualidade de pescado no centro de distribuição da SONAE.
Posteriormente veio este a ser reforçado ao abraçar a realização de um sonho antigo: trabalhar na área do pescado na Noruega, até à presente data.
E sempre na perspetiva de evolução.
This report describes skills and experience gained, both academic and professional in the food industry over thirteen years, in order to obtain a master's degree. A strong personal interest in the influence of food stocks in society resulted in this career, thus participating in society through this area. Academic training contains a two-stage degree in Food Engineering, branch Food Quality. In addition to this valuable component, has also been participating in various formations over the years. The personal and professional interest in the fish area has been highlighted, becoming the main interest. A major contribution to this was the period of work in quality control of fish at SONAE. Later has this been strengthened by embracing the realization of an old dream: to work in the fish area in Norway, until today. And the perspective of evolution is always present.
This report describes skills and experience gained, both academic and professional in the food industry over thirteen years, in order to obtain a master's degree. A strong personal interest in the influence of food stocks in society resulted in this career, thus participating in society through this area. Academic training contains a two-stage degree in Food Engineering, branch Food Quality. In addition to this valuable component, has also been participating in various formations over the years. The personal and professional interest in the fish area has been highlighted, becoming the main interest. A major contribution to this was the period of work in quality control of fish at SONAE. Later has this been strengthened by embracing the realization of an old dream: to work in the fish area in Norway, until today. And the perspective of evolution is always present.
Description
Relatório integrador da atividade profissional apresentado para a obtenção de Mestre em Tecnologia Alimentar, na Escola Superior Agrária, do Instituto Politécnico de Santarém.
Keywords
Formação profissional Cúrriculo Indústria de pescado Controlo da qualidade Noruega
Citation
Duarte, Joana Andrade Oliveira (2015). Relatório integrador da actividade profissional.35 p. Relatório integrador da atividade profissional apresentado para a obtenção de Mestre em Tecnologia Alimentar, na Escola Superior Agrária de Santarém. Disponível em: http://hdl.handle.net/10400.15/1674